Partner Program kiállítása
2016.10.01.-2016.11.01

 

A Partner Program kiállításáról,

Az idén 25 éves Közösségi Kapcsolat Alapítvány az évfordulót új program indításával ünnepli meg. 

A program célja , hogy a képzőművészeti alkotások jussanak el olyan helyekre is, ahol eddig nem rendeztek kiállításokat.

A célunk érdekében képzőművészek és kiállítóhelyek hálózatának létrehozását kezdtük meg a program kísérleti szakaszában, amikor pl. Óballán, egy háromszáz lelkes kis faluban a falunapon szabadtári kiállítást rendeztünk nagy sikerrel.

A lezajlott kiállítások tapasztalatainak alapján úgy döntöttünk, hogy egy budapesti kiállítással megnyitjuk a programot és országossá fejlesztjük.

A Museum Hotel kiállítótermében rendezett programnyitó kiállításon mindazon alkotók munkáiból válogattunk, akik a kísérleti szakaszban az első hívó szóra csatlakoztak hozzánk.

 

Zsuffa Péter - tűzzománc

1966 május 13-án kaptam fényt. A képzőművészeti gimnáziumban postgraduális képzésen ötvösnek tanultam. Tűzzománcozással 1984 óta foglalkozom, Rácz Gábor tűzzománc munkatársaként.

Különböző iskolákban tanítottam tűzzománcozást és magántanítványaim is vannak. Évek óta tartok rögtönzött tűzzománc bemutatókat, játékos érem-, jelvénykészítést. Hordozható mobilkemencémmel bárhol megtörténhet a 900°C-os csoda.

Fotórealista grafitti technikával előállított képektől, az ősi népművészeti motívumokon át, a kortárs technokultúra formavilágáig sok mindent megzománcoztam.

Csillag Pál - fotó

“Csillag Pál képíróként is hű maradt tanult hivatásához: először csak kedvtelésből, majd később Gink Károly, a neves fotóművész biztatására és irányításával sajátította el a fotográfia művészetét. Túl a biztos mesterségbeli tudás megszerzésén, az évek során, szemben az éppen uralkodó trendekkel, kialakította egyéni stílusát; ugyanakkor: az illékony mozdulatok fotográfusára – túl a művészi alázaton - mégis szüntelen, bátor kísérletező kedve a legjellemzőbb.

A fotográfus, előadásfotói, és a kortárs táncművészeket megörökítő portré-sorozata mellett, a diaporáma – elfeledett – műfaját is felelevenítette, sajátos, sosem reprodukálható, éteri élményt szerezve közönségének.”

Eifert János írta Csillag Pálról

Thiesz Angéla - textil

Thiesz Angéla, a Retextil technológia kitalálója és az Retextil Alapítvány vezetője. A Retextil egy nyelv, ami felöleli a tradicionális textiltechnikákat és ezekből új formákat hoz létre, az apró ékszerektől kezdve hatalmas hely specifikus installációkig. A retextil azaz átlátható rend-szer, mely különösképpen alkalmas fejlesztésre, rehabilitációra és terápiás aktivitásra.

Angéla tanít, terméket fejleszt és képzőművész. 

Művészetében a szövettest és az életszövet kap teret.

Katona Erika - ékszer

A természethez kapcsolódó elementáris kötődésem, a benne megélt harmónia, inspiráló gazdagság, a sok megértett folyamat alkotásaimban keresi a megnyilvánulás lehetőségét. Szeretem átformálni, új tulajdonsággal felruházni a hétköznapjainkban gyakran és más kapcsolódásban jelen lévő anyagokat, tárgyakat. A tojáshéjjal díszített ékszerek egy állomás az életemben, melybe beleálmodtam a minket körülvevő világ szépségeit, színeit, mintáit, a rét virágait és öntöm másoknak is értéket jelentő formába. Ez a repedezett burok kifejező szimbóluma annak a törékeny kapcsolódásnak, mely az ember és természet viszonyában van jelen. Számomra minden visszajelzés fontos. Fontos tudni, hogy a gondolataim valóban kifejeződnek és a befogadóját megajándékozzák a lelket feltöltő érzésekkel. 

Lányi Tamás - grafika

Én a természetet tartom a legnagyobb és legtökéletesebb alkotónak, csodálom tehetségét, őt szeretném tanítómnak felkérni, vele akarom felvenni a versenyt, ami verseny tudom, alapjában kudarcra van ítélve, de ez engem csöppet sem aggaszt, inkább felemel és boldogsággal tölt el.

Én nem tudok és nem is szándékozom realista módon rajzolni, egyszerűen csak rajzolni szeretnék, szabadon, kísérletezve és minél többet festeni, szobrászkodni, faragni, varrni, szőni, kötni, mindent, amit csak a két kezemmel tehetek.

Huszerl József - fotó

Nem tudom miért fényképezek, az ábrázolás szeretetét rajztanáromnak  köszönhetem, aki élvezetté tette számunkra az alkotást, segített a technikák elsajátításában a ceruzától a fényképezőgépig és biztos művészettörténeti ismereteket adott. Elég hamar rájöttem, hogy a fényképezést kell kipróbáljam.

Azóta szinte mindig van nálam fényképezőgép. Később a fényképezés a munkám részévé vált, újság- és webszerkesztőként a mai napig használom nem csak a magam örömére.

 

Budapest Museum Hotel
1088, Trefort u. 2.
+361/485 1088
Az Alapítvány időszaki kiállításokat mutat be, találkozókat szervez, valamint oktatási tevékenységet végez a Hotel Museum Budapest művészeti galériáján.