Olajos György
2017.04.02-2017.04.28

Olajos György Munkácsy-díjas képgrafikus művész

A Magyar Képzőművészeti Főiskola sokszorosító grafika szakán végeztem 1979 és 1985 között. Még egyetemi éveim alatt a Kisgrafikai Biennálé díjazottjai között szerepeltem, s azóta is munkásságomat sokféle elismerésben részesítették, többek között 2001-ben kaptam meg a szakmai kuratórium által adományozott Munkácsy-díjat. Ösztöndíjak, meghívások révén Európa különböző városaiban állítottam ki, vagy vettem részt érdekes tanulmányutakon. A keleti filozófiák, a természetes anyagok szeretete, illetve az ősi technikák alkalmazása fontos sajátossága munkásságomnak. A tanulóknak, a művészek új generációjának a természet tiszteletét, a művészet és értelem összhangjának elkötelezettségét, illetve a mesterség technikai tökéletesítését kívánom továbbadni pedagógiai pályám során.

Budapest Museum Hotel
1088, Trefort u. 2.
+361/485 1088
Az Alapítvány időszaki kiállításokat mutat be, találkozókat szervez, valamint oktatási tevékenységet végez a Hotel Museum Budapest művészeti galériáján.