Krausz Margit
2015.01.05-2015.02.02

  

1956. április 26-án születtem Budapesten. Gyermekkoromat Pestlőrincen töltöttem, s már ez időben is vonzódtam ösztönösen a művészetekhez, a kreatív kétkezi dolgokhoz. A középiskolát a budai József Attila Gimnázium rajz tagozatán végeztem. Képeim szólnak, az örömeinkről, a fájdalmainkról, a rácsodálkozásainkról, az útkeresésekről, elvágyódásról. Az utakról. A keresésről és a rátalálás öröméről, no meg az elvesztésről... És a szakadatlan újrakezdésről.

Meghatározó számomra az alkotás öröme, az, hogy a festés kiemel a hétköznapokból, pillanatai különleges ajándékai az életnek. Az elmélyülés sajátos helyzetei.

Úgy érzem világunk szép és kevésbé szép dolgairól egyaránt kell szólni. A képek ily módon kérdések és gondolatébresztők is egyszerre.. Amikor valaki kapcsolatba kerül a képeimmel, önkéntelenül is kapcsolatba kerül velem is. Így válnak az alkotásaim sajátos találkozási pontokká. Bár maga az alkotói folyamat egy magányos, belső utazás, a végén útitársakra talál. Méghozzá gondolkodó társakra.

Budapest Museum Hotel
1088, Trefort u. 2.
+361/485 1088
Az Alapítvány időszaki kiállításokat mutat be, találkozókat szervez, valamint oktatási tevékenységet végez a Hotel Museum Budapest művészeti galériáján.