B. Molnár Zsuzsa
2015.10.01-2015.10.31

B. Molnár Zsuzsa

festőművész

Művészeti tanulmányaimat a Képző és Iparművészeti Gimnáziumban végeztem. Mestereim: Kántor Andor és Ridovics László festőművészek voltak.Tagja vagyok a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, A Magyar Festők Társaságának, A Független Magyar Képzőművészek Szalonjának.

 

Volt polgári foglalkozásom is, eredetileg a képzőművészeti gimnázium üvegdíszítő szakán végeztem, és utána elhelyezkedtem az üvegszakmában, dekortervezéssel és öblösüvegcsiszolással foglalkoztam. 1970-ben mestervizsgát tettem, később szakoktatóként dolgoztam az Amfora vállalatnál. Tovább képeztem magam az Amforánál és az üvegosztályon áruforgalmi előadó lettem. Kirakatrendezőként mentem-nyugdíjba.


A Csilibe jártam Kocsis Előd szobrászművész szakkörébe, majd utána egy évet a Kassai Károlynál is tanultam. Aztán elmentem egy belvárosi festőstúdióba, Bakonyi Mihály mesterstúdiójában képeztem magam, ott tanáraim Bakonyi Mihály és Sipos Endre voltak.
Korábban rajzolgattam, 1997-ben kezdtem festegetni. Azóta egyfolytában festek. A Magyar Festők Társasága tagjává választott és mint hivatásos festőművész alkotok.
 Akrillal, olajjal, tollal dolgozom, vászonra és farostra is festek. Vallási témában a fények ábrázolásával próbálom bemutatni a misztikumot. Azt festem, amit magam körül látok: az izgatottságot, a pezsgést is megformálom, de szeretem a kontrasztokat, amikor bemutatom ennek ellentétét, a nyugalmat is.

 

Budapest Museum Hotel
1088, Trefort u. 2.
+361/485 1088
Az Alapítvány időszaki kiállításokat mutat be, találkozókat szervez, valamint oktatási tevékenységet végez a Hotel Museum Budapest művészeti galériáján.